Mijn verhaal 10

Ik ben Nick Hooijenga, ingenieur (ing.) en Bachelor of Information and Communcation Technology (B.ICT.) aangenaam digitaal kennis te maken.

Kernmerken van mij zijn dat ik ambitieus en gepassioneerd ben in hetgeen ik doe, ik zet mijzelf altijd volledig in en werk graag samen met mensen. In het dagelijks leven ben ik bekend als de ICT specialist van Hooijenga IT.

Hooijenga IT is ontstaan uit mijn passie voor techniek die op mijn 6e levensjaar zeer duidelijk tot uiting is gekomen. Ik kwam op een dag naar beneden en zei tegen mijn vader: “Papa, de computer doet het niet, ik heb niet het batterijtje van het moederbord afgehaald!” Het grappige is dat mijn vader toen niet eens wist wat een moederbord was! Op 19 april 2010 ben ik voor mijzelf begonnen en sindsdien draag ik met trots de bedrijfsnaam: Hooijenga IT. Familie is een belangrijk onderdeel van mijn leven.

Onderscheidend vermogen van Hooijenga IT

Mijn specialisme ligt in de client/server omgeving: het installeren, beheren en upgraden/migreren van Microsoft Windows, Linux en Novell servers en bijhorende netwerkapparatuur/verbindingen.

Wat mijn bedrijf uniek maakt? De combinatie van passie voor techniek, communicatieve vaardigheden en het centraal stellen van de klant. Op technisch gebied ben ik zeer bekwaam en communicatief kan ik dit zeer goed overbrengen op mijn klanten aan de hand van versimpelde voorbeelden uit het dagelijks leven leg ik problemen duidelijk aan u uit.

Techniek zie ik als stromend water uit de kraan, het moet in beweging blijven en blijven werken, het doel van mijn bedrijf is om ervoor te zorgen dat andere bedrijven (mijn klanten) altijd kunnen werken.

Echte helden bestaan

Mijn helden zijn Sieger, Clemence en Dennis Hooijenga, zonder mijn vader Sieger en mijn moeder Clemence en mijn broer Dennis, zou ik nooit geworden zijn wie ik vandaag de dag ben. Ook tot dit lijstje behoren Jan Tielkemeijer (systeembeheerder Woningstichting GoedeStede), Roy Holtkamp (Bull operations en NCCW shift manager) en Maikle Austin (docent netwerkbeheer, ROC Flevoland),  aan wie ik grotendeels mijn opleidingskeuzes te danken heb.

Eerste kennismaking met zakelijk en professioneel systeembeheer

Op mijn 13e levensjaar, wat ik nooit meer zal vergeten, werd ik door mijn vader op zijn werk voorgesteld aan Jan Tielkemeijer, systeembeheerder van Woningstichting GoedeStede (Almere).

Jan heeft mij kennis laten maken met servers opbouwen, in die tijd nog Microsoft Windows NT Server en Microsoft Windows Server 2000. We zijn begonnen bij de basis, ik heb van Jan Tielkemeijer een boek gekregen waarin alles stond over het magische Windows NT Server, dat boek heb ik nog steeds op mijn boekenplank staan.

Vanuit de kennis die ik al had om dit uit te breiden naar kennis die ik nog niet volledig beheerste/nog nooit mee te maken had gehad.  Jan heeft mij alle basis vaardigheden gegeven met betrekking tot Windows Servers (gebaseerd op Windows NT Server technologie) die je jezelf maar kunt bedenken. Van AD tot DNS en van DHCP tot WINS en verder. Gek genoeg, in 2013, is de basis – die ik van Jan Tielkemeijer heb mogen leren – nog steeds de essentie van elk serversoftware product wat Microsoft tot op heden op de markt heeft gebracht.

Hoe mooi, uitbreid en versimpeld dan ook, de essentie is altijd hetzelfde gebleven.

Jong en gejaagd, vroeg ik mij af waarom Jan altijd elk stukje tekst las op het scherm en soms opnieuw begon met het opbouwen van een server, dat kan je toch wel snel lezen en snel installeren en dan ben je toch veel eerder klaar? Dat vroeg ik dan ook aan Jan, waarop hij letterlijk antwoorde:

“Ja Nick, ik kan ook wel een server snel opbouwen, maar het gaat er om dat als je eenmaal je server goed opgebouwd hebt, dat deze jaren probleemloos zal moeten functioneren.”

Ik kwam geregeld bij Jan Tielkemeijer op kantoor langs om te praten en nieuwe vaardigheden te bespreken die ik thuis had opgedaan met servers en vroeg altijd aan Jan tips en advies. Een jaar later hadden wij een goede band opgebouwd en mocht ik een ‘snuffelstage‘ van 4 weken bij Jan lopen, in die tijd mocht ik voor Jan allerlei verschillende soorten ICT klusjes doen: van computers opbouwen tot werkzaamheden aan servers (met zijn toezicht natuurlijk).

Een jaar later, was mijn kennis dusdanig gegroeid, dat op mijn 15e levensjaar mij het gehele computersysteem (toen ca 80 computers en ca 6 servers) blind werd toevertrouwd. Ik kreeg enkele contactpersonen van Jan die ik in geval van nood mocht bellen om bij te springen. Heel goed herinner ik mij dat er werd gezegd “Je kan toch niet het systeem toevertrouwen aan zo’n jong iemand!? Stel nou dat er wat fout gaat?”  Daarop antwoordde Jan simpel gezegd: “Dat kan Nick allemaal wel aan, mocht er echt iets ergs aan de hand zijn pak ik diezelfde dag nog het vliegtuig van Turkije terug naar Nederland.” Natuurlijk ontstonden er ‘problemen’ maar elk probleem dat zich voordeed, kon ik altijd oplossen.

Jan kon gewoon genieten van zijn vakantie en ik mocht 3 á 4 weken gerust doorwerken:  computers/printers in kaart brengen, servers beheren, problemen van de werknemers (systeemgebruikers) oplossen, beperkte computers inrichten voor de internethoek voor klanten, e.a.

Wat ik nog steeds heel erg waardeer, is het feit dat de directeur zei: ‘als je volwassen werk doet, moet je ook volwassen betaald worden.’ Als 16 jarige kreeg ik dus betaald als een 23 jarige! Tot aan Jan Tielkemeijer zijn pensioen, ben ik nog regelmatig bij hem te vinden geweest om bij te kletsen over van alles en nog wat.

Mijn eerste echte baan!

Als 13 jarige heb ik altijd een folderwijk gehad (zelfs twee wijken na verloop van tijd!)  Toen ik eenmaal 16 was geworden, na mijn eerste kennismaking met mijn branche, ben ik een krantenwijk gaan lopen, wat er later 2 geworden zijn en daarna zelfs soms 3 á 4 tegelijk.

Waarom? Omdat ik net als zoveel andere jongeren van mijn leeftijd een rijbewijs wou halen en een auto op m’n 18e levensjaar en tegelijkertijd ook nog eens een motorrijbewijs en een motor. Daarom ben ik ook nooit scooter gaan rijden, omdat ik al twee andere doelen in gedachten had en berekend had dat dit te duur zou gaan worden, je moet keuzes maken in het leven.

Op een gegeven moment in het jaar 2007, kwam de directeur van Schildersbedrijf Van der Weide B.V. aan mijn telefoonnummer (tegenwoordig: Van der Weide B.V.) via-via, mijn vader had namelijk tegen een vriend gezegd dat hij wel iemand kende die zeer technisch onderlegd was.

Ik ben in eerste instantie gebracht door mijn vader en heb samen met hem kennis gemaakt met het bedrijf, de werknemers en de directeur. Onze wegen waren elkaar per toeval gekruist omdat de directeur van de firma Van der Weide B.V. (Michael van Lochem) toen der tijd een worsteling had met een slecht presterende automatisering, waarbij de server regelmatig (in zijn woorden) ‘een schop’ moest krijgen.

Na een eerste analyse kwam ik tot een conclusie, met de zegen van de directeur ben ik begonnen op vrijdag middag en doorgegaan tot maandag ochtend vroeg. Mijn vader was mee (omdat ik ook nog geen rijbewijs had) en heeft mij gesteund door eten en drinken te verzorgen gedurende het weekend.

Het systeem presteerde maandag ochtend als een zonnetje en liep zo snel en soepel, dat de directeur mij vroeg: ‘heb je al een bijbaan?’ waarop ik antwoordde met: ‘ja, ik heb momenteel twee krantenwijken en neem er in de zomervakantie bij. ’ Dat kon hij niet geloven en hij vond het in zijn eigen woorden zonde van mijn intelligente persoonlijkheid. Uit het een kwam het ander, ik kreeg in 2008 mijn eerste contract aangeboden als systeembeheerder, het was een geweldige tijd waarbij zelfs de directeur, de office manager en de calculator/werkvoorbereider vanuit Voorschoten naar Almere reden om mij te halen en te brengen.

De directeur (Michael) had zoveel vertrouwen in mij, dat hij in 2010 mij de opdracht gaf om de hele automatisering te vernieuwen, er werd voor meer dan 12.000 euro aan apparatuur besteld, wat rechtstreeks bij mij thuis werd afgeleverd. De directeur maakte blind het geld over naar het bedrijf waar ik alles had besteld, zonder ook maar te kijken naar wat hij had gekocht. Toen alles was ingericht, opgebouwd en klaar was om te plaatsen in Voorschoten, kwam hij persoonlijk alles ophalen met een grote bus en zei: ‘Mag ik zien wat ik gekocht heb?’ ge-wel-dig!

Mijn opleiding

Qua vooropleiding heb ik een lange route achter de rug door de keuzes die ik in het verleden heb gemaakt. Mijn prioriteiten lagen vroeger, anders dan dat deze tegenwoordig liggen.

Ik ben begonnen met een VMBO-KBL opleiding Elektrotechniek, waarna ik ben doorgestroomd naar het ROC in Almere, na mijn MBO3 Medewerker beheer ICT en MBO4 ICT beheerder opleidingen ben ik doorgestroomd naar de HBO opleiding Information Engineering. Momenteel volg ik een master op de Universiteit van Amsterdam. Mijn hart ligt in de Bedrijfskundige Informatica!

Interessant is dat ik op mijn 15e levensjaar eigenlijk al wist hoe ik mijn doelen zou gaan bereiken/behalen. Om verder te kunnen komen, ben ik student geworden van de particuliere opleiding Rens-en-Rens te Hilversum, ik heb daarvoor het Echnaton in Almere verlaten na het eerste jaar (Elektrotechniek.)

Een gestelde voorwaarde van Rens-en-Rens dat ik binnenkwam met een middelbaar diploma (VMBO) was voldoende dus ben ik door deze opleider geplaatst bij de particuliere school: ’t Maas Lyceum. Op ’t Maas Lyceum kreeg ik 1-op-1 theorielessen van 09:00 uur tot 17:00 uur en praktijklessen elektrotechniek op ’t Hilfertsheem-Beatrix college. (Op 1 treinhalte afstand.) ’t Maas Lyceum zou mij dan ook klaarstomen voor het benodigde niveau van Rens-en-Rens. Helaas ging Rens-en-Rens failliet en daarmee ook ’t Maas Lyceum, waarvan ik een brief ontving: ‘kom je spullen halen, volgende week Maandag is alles weg.’ Gelukkig na een gesprek met de directie van ’t Hilfertsheem Beatrix mocht ik mijn VMBO-KBL diploma alsnog daar behalen, wat ik nodig had om door te kunnen stromen naar het Middelbaar Beroeps Onderwijs (MBO).

Op het ROC heb ik de opleiding Medewerker beheer ICT (MBO niveau 3) met succes behaald in combinatie met alle beschikbare cursussen die optioneel aangeboden werden (waaronder in het bijzonder CCNA1 en CCNA2.)

Na het afronden van mijn MBO3 opleiding ben ik verder gegaan met MBO4 ICT Beheerder ook daar heb ik alle mogelijke extra cursussen gedaan (waaronder in het bijzonder: CCNA3, CCNA4 en Novell NetWare Administrator) en met succes afgerond. In 2008 ben ik ook nog eens Uitblinker van het jaar geworden!) Ik kijk terug op zeer positieve periode op het ROC Flevoland, nog steeds – naar mijn mening – waren dit mijn beste en leukste studiejaren van mijn leven, ik wil daarom ook even stil staan bij een tweetal bijzondere docenten die ik in het bijzonder erg dankbaar ben: Austin, M. & Tjon Sjoe Sjoe, I.  Ik heb veel van u beide mogen leren! En bij de opleidingsmanager: Buitenwerf, T.  Wie ik veel (onbedoeld) werk had bezorgd, bedankt voor uw respect en oneindige geduld.

Dhr. Austin heeft mij ooit de vraag gesteld op het ROC: “Wat kom jij hier doen?” waarop ik hem antwoordde: “Ik kom studeren en mijn diploma halen om te kunnen starten met werken.” Hij kon niet geloven dat ik op het MBO zat in plaats van op het HBO of op de Universiteit, waarop ik hem op mijn beurt uitgelegd heb dat ik ‘verkeerde keuzes’ heb gemaakt tijdens mijn HAVO opleiding.

‘Het resultaat van een persoonlijke kwestie tussen docent en student wat heeft geleid tot mijn bestemde pad, maar dan via een “kleine” omweg.’ –Nick Hooijenga.

Na mijn MBO opleiding had ik besloten om te gaan werken bij Hyves als systeembeheerder, echter na veel praten met vakcollega’s, vrienden, kennissen en familie kwam ik tot de conclusie dat ik eerlijk gezegd toch nog niet uitgestudeerd was. Ik heb mijn eerste (aanstaande) baan toen uiteindelijk afgezegd.

Werken is leuk, maar dat is iets wat je de rest van je leven (na alle mogelijke opleidingen) nog kan en mag doen. In het bijzonder hebben Maikle Austin,  Jan Tielkemeijer, Roy Holtkamp en mijn ouders mij geïnspireerd om verder te gaan studeren.

Roy Holtkamp is voor mij een sleutelfiguur geweest in het vervolg van mijn HBO Bachelor en Universitaire Master studie, waarvoor ik hem dankbaar ben.

Doorgestroomd naar het Instituut voor Information Engineering vanaf het ROC Flevoland heb ik mijn weg vervolgd naar de Universiteit van Amsterdam. Voor mijn gevoel ontbrak er altijd een stukje van de puzzel ‘Nick Hooijenga’ wat nog geplaatst moest worden en dat was mijn Master diploma. Om daar te komen, heb ik besloten lessen te volgen bij het IIE, wat tijdens een MHBO traject (schakelprogramma van MBO naar HBO) als interessantste opleiding voor mij uit de bus kwam.

Ik heb voor de opleiding Information Engineering gekozen (aan het Instituut voor Information Engineering, onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam) vanwege een aantal redenen, namelijk: iedereen kende elkaar bij het IIE (docenten en studenten), de opzet was kleinschalig, je kon zelf bepalen hoe je jou opleiding indeelde en werkte actief samen met het bedrijfsleven middels het Comakership traject.

Tijdens de opleiding ben ik op een ander, hoger niveau gaan denken, de docenten hebben mij uiterst goed getraind tot ICT specialist, waarbij mij kennis is overgedragen van o.a.:

 • Adviesvaardigheden
 • Bedrijfskunde
 • Bedrijfsprocessen
 • Consultancy vaardigheden
 • Communicatieve vaardigheden
 • Object georiënteerd programmeren
 • Ondernemerschap
 • Professionele presentaties
 • Programmeerkunde (PHP, Java, MySQL, Ajax, jQuery, XML)
 • Projectmanagement
 • ICT implementaties in bedrijven
 • Samenwerken in projectgroepen
 • ICT product ontwerp technieken (UML, Class diagrams, flow diagrams, etc…)
 • ICT product realisatie technieken (Agile methodiek, ZEND frameworks, etc…)

Het was een zeer interessante tijd, waarbij ik zeer veel profijt heb gehad van mijn vooropleiding op het ROC Flevoland. Ik heb dankzij het MHBO schakelprogramma met succes mijn opleiding versneld afgerond, het doel was om de opleiding in 3 jaar (in plaats van 4) af te ronden.

Na mijn propedeuse ben ik – van de een op de andere dag – begonnen met mijn eigen bedrijf! Hooijenga IT, geboren uit een passie en uit een jarenlange droom die uitkwam en een echte vorm heeft aangenomen tijdens mijn studie. Door openlijk te praten over je passies, wensen, dromen en doelen kun je andere mensen inspireren, al is het maar van tijdelijke aard. Mensen raken dan ook geïnfecteerd door jou enthousiasme en kunnen (als je daar open voor staat) je helpen met goede tips en adviezen.

Na mijn propedeuse ben ik voorzitter geworden van de opleidingscommissie van de opleiding Information Engineering. Als voorzitter heb ik vergaderingen belegd, geleid, agenda’s opgesteld, brieven geschreven met opleidingsmanagers en directie leden en gediscussieerd met directie & management over lopende problemen en belangen van andere studenten.  Zelf ben ik nooit tegen enige problemen aangelopen tijdens mijn opleiding, maar de belangen van anderen zijn voor mij dusdanig belangrijk dat ik had besloten om lid te worden (per toeval vrijwillig voorzitter!) van de opleidingscommissie om andere te helpen.

Het voordeel van een opleidingscommissie (in mijn ogen) is dat de studenten (die het dichtstbij de doelgroep ‘studenten’ staan) problemen kunnen aankaarten en samen met de directie en het management kunnen zorgen voor (nieuwe) oplossingen voor problemen waar studenten of docenten tegenaan lopen.

Samen met Rinus van Putten heb ik mijn eerste businessplan ooit op papier gezet, wat later is verfijnd tijdens mijn minor Digital Entrepreneurship (Ondernemerschap) en afstudeertraject Ondernemende Information Engineer.

Gedurende mijn afstudeerperiode had ik dan ook logische wijze ervoor gekozen om de ondernemende uitstroomrichting te nemen, ik heb meermaals geïnformeerd over hoe verder te gaan naar de Universiteit, maar de visies, meningen en ideeën van anderen over hoe je dat ‘het beste’ kan aanpakken bevielen mij niet. Mijn eigen weg was daadwerkelijk vereist, ik heb een half jaar enorm hard gewerkt aan mijn eigen bedrijf.

Als afstudeeropdracht heb ik samen met mijn 4 klasgenoten een ondernemersevenement georganiseerd met als naam: Startup Heroes editie 2012. Vereist voor dit evenement waren onder anderen:

 • Het maken van een draaiboek
 • Het zoeken naar een jury
 • Het organiseren van de materialen (beamers, tafels, stoelen, televisies, laptops, powerpoints, microfoons, timers, e.a.)
 • Het organiseren van catering
 • Het zoeken naar inspirerende gast sprekers
 • Uitnodigen en beoordelen van mensen die een elevatorpitch wilden komen houden
 • Zoeken naar sponsoren voor geld of diensten
 • Opstellen en later uitdelen van een dagprogramma
 • Organiseren van een ruimte
 • Uitnodigen van mensen

Gedurende het evenement, was ik degene die alles aan elkaar zou praten en de gastheer, die bij binnenkomst iedereen even kort welkom zou heten en ervoor zorgt dat alles naar behoren verliep.

Startup Heroes 2012

Het ondernemers evenement Startup Heroes waar ik als gastheer heb gewerkt was een geweldig evenement voor startende ondernemers en reeds gestarte ondernemers in Almere en omstreken.

De hogeschool Windesheim was zo aardig om aan ons ruimte beschikbaar te stellen voor ons evenement, helaas viel ons evenement samen met een ander evenement waardoor Burgemeester van Almere, Annemarie Jorritsma niet aanwezig kon zijn.

De planning van de avond was opgesplitst in 7 delen:

 • Introductie/opening
 • Spreker 1: Wouter Hol (firma Kabeltje.com)
 • Elevator pitches (10 starters)
 • Spreker 2: Arjan Oude Kotte (firma Microsoft)
 • Spreker 3: Gregor Noltes (firma Rockstart)
 • Prijsuitreiking winnaars
 • Borrel

Om dit in goede banen te leiden had ik een leidende presentatie gemaakt voor de gehele avond, deze is beschikbaar op www.hooijenga-it.nl/sh2012.pptx Wat erg leuk is, is dat op YouTube een korte samenvatting van het evenement gepubliceerd is, deze is spontaan gemaakt door Creative Dimensions (zie https://www.youtube.com/watch?v=sXK7nb0rWMw) zodat iedereen terug kon kijken op het evenement.

Het doel van het evenement vanuit de opleiding was om te checken hoe wij samenwerkten en hoe goed wij als ondernemers konden netwerken en onszelf presenteren/verkopen. Voor het evenement had ik een inspirerende spreker uitgenodigd, namelijk: dhr. Arjan Oude Kotte (Directeur MKB Microsoft Nederland.) dhr. Oude Kotte had een inspirerend verhaal te vertellen en was een zeer aangenaam persoon om mee samen te werken. Speciaal voor ons evenement heeft hij een andere afspraak afgezegd. Wij vonden het allemaal in een woord: geweldig!

Ook de wethouder Ben Scholte en de lokale krant de Almere deze Week waren door mij uitgenodigd, van de krant waren de directeursleden aanwezig: dhr. Ron Broertjes en dhr. Martin van Feggelen. Zij hebben als sponsor voor ons tweemaal een stuk in hun krant beschikbaar gesteld die door geheel Almere wordt verspreid.

Dankzij gezamenlijke inzet van Michel Grin en mij hebben wij gezamenlijk Marco van de Kamp (firma TraceBuzz) Henk Weyschede (firma EDBA) en Harry Bakker (firma Bakker Training en Advies)  als juryleden uitgenodigd. Tevens hebben Michel en ik van de firma TraceBuzz een prijs gekregen die wij beschikbaar mochten stellen aan een van de winnaars van de elevator pitches.  Ook hebben wij gezamenlijk een artikel gekregen in het ACE mag. zij hebben over ons geschreven en ook een uitnodiging gepubliceerd! (http://acemag.nl/startup-heroes/)

Na mijn opleiding

Na het afstuderen en het behalen van mijn HBO titels, ben ik “fulltime” gaan werken voor Hooijenga IT, het was een leuke tijd, maar in tijden van crisis word er nogal bezuinigd op ICT faciliteiten door mijn doelgroep: MKB bedrijven.

In de uren waarin er geen tot weinig werk was, ben ik daarom opzoek gegaan naar een nieuwe opleiding, omdat ik het gevoel heb dat er nog een stukje van mijn puzzel ontbreekt!

Iedereen die mij persoonlijk kent, weet dat mijn ambitie altijd al een hoge opleiding is geweest.

Mijn uiteindelijke doel is om CTO (of CIO) te worden in een groot bedrijf, om daar te komen wil ik eerst manager worden, maar voordat je (in mijn beleving) überhaupt een goede manager kan zijn/worden, moet je eerst alles weten over het bedrijf waarin je dit wilt gaan doen. Van klantwerving tot klantbehoud, van productie tot end of life, geen enkel proces mag onbekend zijn voor een echte manager in mijn ogen.

Mijn gekozen Universiteit is de Universiteit van Amsterdam, opleiding: Business Information Systems. (Meer informatie is te vinden op http://gsi.uva.nl/programmes/content4/business-information-systems.html, 01-05-2013) De opleiding volg ik fulltime zodat ik alles eruit kan halen wat erin zit. Een doctoraal wil ik ooit halen, dat is voor mij een meerjarenplan zonder planning. Om uiteindelijk mijn opgedane kennis en ervaringen aan de nieuwe generatie over te dragen, dat lijkt mij een perfect eindstation van mijn carrière.

Wat mijn definitieve pad is, dat is iets wat alleen de tijd ons kan leren.
Bedankt voor het lezen van mijn verhaal, bekijk mijn profiel op LinkedIN: http://www.linkedin.com/in/nickhooijenga en schroom niet om “te Linken.”

10 thoughts on “Mijn verhaal

 1. Pingback: Het verhaal van Nick ← Meteen.info

 2. Reply Gweta Markosian jun 9,2013 15:56

  Leuke blog Nick!

 3. Reply André jun 9,2013 18:46

  Hey Nick,

  Mooi verhaal man, ben er trots op jou te kennen

  André

 4. Reply Diana en Frans jun 9,2013 19:43

  Hey Nick,
  Mooi verhaal!
  Weet je dat onze eerste website door studenten van het IIE middels comakership tot stand is gekomen? Dat moet zijn geweest in 2000.
  Ze hebben voor ons ook een ledenregistratiesysteem gemaakt, maar dat is nooit in praktijk gebracht.
  Respect!

 5. Reply Wim jun 10,2013 09:44

  we zijn trots op je Nick

  groetjes Els&Wim

 6. Reply Rie Holtkamp jun 10,2013 09:58

  Wat een verhaal!!!
  Grote klasse.
  Tante RIE

 7. Reply Hans Hooijenga jun 10,2013 17:17

  He Nick,

  Ik ben ook trots op je WAT EEN VISITEKAARTJE !!!!!

  Hans

 8. Reply Gerrie jun 17,2013 13:54

  Hoi Nick een geweldig verhaal heb het van a tot z gelezen.
  Ben ook erg trots op jou ,en blij dat ik een tante ben van
  deze TOPPER.

  GERRIE xxxx

 9. Reply Nick Hooijenga jun 26,2013 16:53

  Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties!

  En bedankt tante Mieke Lubbers-Ciggaar,voor het aanbrengen van uw correcties!

 10. Reply Jan Tielkemeijer aug 26,2015 14:03

  Ik ben trots op je Nick dat je dit allemaal bereikt hebt.
  Ik zie je inderdaad nog bij mij binnenkomen en even snel een pc installeren die daarna problemen had die je met nauwkeurig werken had kunnen voorkomen.
  Je bent leergierig, staat open voor advies en sociaal zeer vaardig.
  Het is een groot genoegen met jou te werken en te praten.

  Je bent een ECHTE TOPPER!!!!!!!!

  Jan Tielkemeijer

Leave a Reply

  

  

  

CAPTCHA
Reload the CAPTCHA codeSpeak the CAPTCHA code