Startup Heroes 2012

Gastheer Startup Heroes 2012 Startup Heroes 2012
In 2012 was een onderdeel van mijn afstudeeropdracht om samen met mijn collega student ondernemers een ondernemers evenement te organiseren.

Startup Heroes 2012 was de naam die wij hebben gebruik, het is een continuatie van Startup Heroes 2011 en krijgt in 2013 weer een vervolg van de nieuwe lichting ondernemende afstudeerders.

Voor het evenement moesten wij zelf opzoek gaan naar:

 • Ruimte
 • Sponsors voor geld, prijzen, ruimte
 • Catering
 • Materialen (Beamers, tafels, stoelen, microfoons, etc.)
 • Een jury
 • Inspirerende gast sprekers
 • 10 Pitchers

Als producten hebben wij o.a. het volgende gerealiseerd:

 • Een draaiboek
 • Een dagprogramma
 • Presentaties
 • Promotie materiaal
 • Uitnodigingen

De opzet was dat wij 10 mensen hadden die hun bedrijf in één minuut zouden verkopen middels een zogeheten elevator pitch, daarvoor hebben wij uitnodigingen verstuurd naar het ROC Flevoland en de ACE van de HvA om zoveel mogelijk deelnemers te krijgen. Voor de elevator pitches en daarna zouden 3 gastsprekers het overnemen om inspirerende en interessante verhalen te vertellen.

Onze gastsprekers 

kabeltjerockstart

                 Wouter Hol                                     Gregor Noltes

 

microsoft
                          Arjan Oude Kotte

 

Kort samengevat verliep de avond als volgt.

Gastspreker Kabeltje.com
Na de opening van Startup Heroes 2012 en een kort dankwoord gericht aan onze sponsoren en juryleden door de gastheer Nick Hooijenga riep hij onze eerste gastspreker op het podium: dhr. Wouter Hol van Kabeltje.com, met een gepassioneerd verhaal over hoe hij als jonge ondernemer succesvol is geworden met zijn webshop kabeltje.com, wat de valkuilen waren en hoe hij groot is geworden.

Elevator pitches
Samen met mijn collega Michel Grin ben ik naar twee scholen geweest (ROC Flevoland, ACE o.v. HvA) om te spreken met de betreffende personen die les gaven aan de ondernemers daar. Gelijktijdig met het zoeken naar studenten op deze scholen hebben wij op internet meermaals gecommuniceerd via Facebook, Twitter en de website startupheroes.nl wat het evenement inhield, welke prijzen er gewonnen konden worden en wie er kwamen.

De uiteindelijke pitchers mochten er 10 zijn voor op het evenement, dus hebben wij voorrondes gehouden met een kleine jury die hebben beoordeeld wie er mochten komen naar het evenement, op de onderstaande foto zijn de pitchers te zien, ze staan aan de linkerkant, op het moment van deze foto opname was het bedrijf Safe Sider bezig met zijn elevator pitch.

Elevator pitch Startup Heroes

Gast spreker Microsoft
Onze tweede gastspreker nam het het over na de elevator pitches terwijl de juryleden vertrokken waren naar een aparte ruimte, dhr. Arjan Oude Kotte MKB directeur van Microsoft Nederland was aan het woord en vertelde zijn inspirerende verhaal over o.a. het nieuwe werken en borduurde verder op het verhaal van dhr. Wouter Hol.

Gast spreker Rockstart
Na het inspirerende verhaal van dhr. Arjan Oude Kotte werd de microfoon doorgegeven aan dhr. Gregor Noltes, een inspirerend verhaal over nieuwe startups volgde en sloot aan bij het verhaal van dhr. Arjan Oude Kotte en dhr. Wouter Hol. Rockstart.com is een bedrijf wat nieuwe startups helpt en stimuleert en paste dus ook goed bij het thema van de avond.

Jury
De jury arriveerde en had haar oordeel klaar, de winnaars van Starup Heroes 2012 waren bekend! Henk Weyschede maakte alle winnaars bekend.
Er werden drie prijzen uitgedeeld:

1 jaar gratis social media monitoring
Aangeboden door: Marco van de Kamp, firma TraceBuzz.

1 seminar naar keuze
Aangeboden door: Freddie Kesteloo, firma Kamer van Koophandel.

1/2 jaar secretaresse
Aangeboden door: Manon Frissen, firma Ms. Jeannie.

Ook de eigenaren van de lokale krant, Almere deze Week (te weten: Ron Broertjes en Martin van Feggelen) reikte een halve pagina uit voor ons evenement en schreven een fantastisch stuk over het evenement.

Startup Heroes 2012

Na afloop van het evenement volgde een borrel, alles was zo goed verlopen en het publiek was zo enthousiast geworden dat er tot laat in de avond (tegen sluitingstijd) er zelfs nog werd doorgeborreld en gepraat door bezoekers en participanten.

Een zeer geslaagde en leuke avond voor iedereen, met uiteindelijk meer bezoekers dan stoelen! Zo ziet elke organisator – denk ik – graag zijn of haar evenement.